logo.jpg

+387 61 205 293

info@mas.org.ba

Kojšino broj 1

75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina
bsen
logo.jpg
Kojšino broj 1
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
bsen

Organizovana Likovna radionica

MREŽA AKTIVNOG STARENJA ORGANIZIRA LIKOVNE RADIONICE


U nastojanju da osobama starije životne dobi pružimo mogućnost ispoljavanja kreativnih aktivnosti i razvijanja nadarenosti za izadu umjetničkih djela uz ugodno druženje Mreža aktivnog starenja obezbijedila je za vas niz kreativnih radionica. Serijal radionica započinjemo edukativno - likovnom radionicom koja će se održati u prostorijama Mreže aktivnog starenja, u ponedjeljak 21.10.2019.godine, u 14.00 h.


Na ovaj način želimo doprinijeti razvoju cjelokupne društvene kreativnosti, naučiti kako boje utiču na raspoloženje osoba, kao i o slikarstvu kao antistres terapiji. Učesnici će na jednosatnim i dvosatnim edukativnim radionicama savladati osnove slikarstva u tehnikama: tempera na papiru, akril na papiru, akril na platnu, ulje na platnu, mozaik, kombinirana tehnika i drugo. Voditeljice radionice su Doc. dr. Mersada Nuruddina Agović i Amela Ćejvanović koje su dugogodišnje članice likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona.

 

MAS Tuzla

U Bosni i Hercegovini briga o starijoj populaciji je još uvijek dio tradicije i kulture naroda, ali sa rastućom populacijom starijih osoba, kao i migracijom iz ekonomskih razloga sve manje je mlađih osoba koje su u mogućnosti se brinuti o svojim roditeljima/srodnicima. Građani starije životne dobi se svakodnevno suočavaju sa životnim izazovima i rizikom od potpune izolacije, ne samo zbog bolesti već i zbog ne razumijevanja od strane društva.

Kontakt informacije

Kojšino 1, 75000 Tuzla

Bosna i Hercegovina

+387 61 205 293

Kako do nas?